Domaine Le Bost | www.domaine-lebost.com

Bezienswaardigheden

 

Thiviers

Thiviers ligt op het hoogste punt van het heuvellandschap, op de grens van de Périgord Vert en de Périgord Blanc. De stad ligt van oudsher op een kruispunt van wegen op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en ligt boven de samenloop van de riviertjes de Cole en de Isle.
Tegenwoordig staat Thiviers bekend als de hoofdstad van de Foie Gras. Bezoekt u eens het Musée de Foie Gras.
Elke zaterdag is er een grote markt in Thiviers. Het is een van de grootste regionale markten in de omgeving, gespecialiseerd in producten als foie gras, wijnen, kazen, noten, granen etc.
In de maanden juni t/m september kent Thiviers een aantal leuke toeristische activiteiten zoals brocantes, nachtmarkt, wijnfeesten en een grote braderie. In Thiviers vindt u alle winkels en diverse supermarkten. Daarnaast is er vanaf midden november tot midden maart een speciale Foie Gras markt.
website

 

Brantôme

Een prachtig oud stadje, dat ook wel het Venetië van de Dordogne wordt genoemd. Gelegen op een eiland, tegen de poorten van het Natuurpark Perigord et Limousin. Hier vindt u ondermeer een abdij uit de 9e of 10e eeuw, de oudste klokkentoren van Frankrijk en de grot van het laatste oordeel. U kunt hier heerlijk struinen, winkelen en eten.

De vele restaurantjes, gespecialiseerd in de regionale producten, zijn zeker de moeite waard.

website

 

 

   

Saint Jean de Cole

Dit fraaie dorpje, dat ooit een klooster was en waar de huizen destijds omheen zijn gebouwd, wordt gerekend tot een van de mooiste dorpjes ("un des plus beaux villages de France"). van Frankrijk. Zo klein als het dorpje is, zo levendig is het ook. Het heeft leuke terrassen en restaurants.

Er is een mooi plein met daaraan gelegen "Chateau de la Marthonie" welke u kunt bezichtigen. Het chateau dateert uit de 15e eeuw. Zo ook de bijzondere 11e eeuwse kerk. Renaud de Thiviers liet dit sobere gebouw plaatsen in de late 11e eeuw. Het is van een bijzondere schoonheid. Het is niet verbazingwekkend dat Saint Jean de Cole, net als Sarlat, al vele malen het decor heeft gevormd voor historische films met zijn pittoreske steegjes, de oude stenen brug over de Cole en de fraaie watermolen. Hiervandaan kunt u ook kanotochten maken op de rivier de Cole.

website

 

Jumillac le Grand

Het kasteel van Jumilhac le Grand, met zijn prachtige tuinen, verdient zeker een bezoek. In het verleden beoefenden de bewoners van het kasteel de alchemie wat in het kasteel op veel plekken is terug te zien. Op het dorpsplein vindt u heerlijke terrasjes, cafés en restaurantjes. Eeuwenlang stond Jumilhac le Grand bekend om haar goudmijnen.

Nog steeds kan er op kleine schaal goud gezocht en gevonden worden in de rivier de l’Isle. Dit gaat onder deskundige begeleiding. Bezoekt u hier ook eens het goudmuseum.

website

 

 

Périgueux

Hoofdstad van de Dordogne met zijn indrukwekkende Romeinsbyzantijnse kathedraal "Saint Front". De prachtige middeleeuwse stad dateert uit de Romeinse tijd. Daarvan kunt u nog de Gallo-Romeinse stadsmuren en de toren van Vesone bewonderen. Périgueux heeft een autovrij oud centrum met smalle, gezellige straatjes, waar u heerlijk kunt rondwandelen. In het oude centrum is er iedere dag de "marché des fermiers" (boerenmarkt).

Op woensdag en zaterdag is de markt vergroot en heet dan de "marché des saveurs" (markt van de smaak). De gastronomische specialiteiten van Périgueux, waaronder truffels en foie gras, nemen een ereplaats in en genieten internationale faam.

website

  

 


De Druipsteengrot van Villars "Magie de l’eau du temps"
Dichtbij Château de Puyguilhem zijn de grotten van Villars. Het perfecte uitstapje voor een hele hete dag. Hier vindt u het grootste ondergrondse grottenstelsel van de Dordogne - meer dan 13 km. De grot is ontdekt in 1953 door de speleologische vereniging uit Périgueux. De ondergrondse rivier heeft enorme, onderling door gangen verbonden, zalen uitgeslepen.
Het water heeft een prachtig natuurlijk decor gecreëerd. Binnen kunt u indrukwekkende stalagmieten en stalactieten bewonderen. De hand van de mens is in deze grotten echter ook te vinden. De grote muren zijn bedekt met prehistorische verftekeningen van 17.000 jaar oud. Maar denkt u eraan dat, zelfs op warme zomerdagen, het ondergronds best fris kan zijn. Neem een trui mee.
website 

 

Markten
Markten in de Perigord Vert zijn er elke dag. De beroemde rommelmarkten - in het Frans "vide greniers" - zijn nog steeds onovertroffen.
Wij kunnen u adviseren over de vele markten die de Perigord rijk is. De zaterdagochtendmarkt in Thiviers is niet te missen. Er zijn veel soorten vers voedsel, groenten, bloemen, kleding, wijn, kaas en vis.

 

 

Contact

Domaine Le Bost

Le Bost

24800 Thiviers

Dordogne, Aquitaine

Frankrijk

Tel: +33 (0) 5.53.62.93.69

Mobiel: +33 (0) 6.04.16.39.50

Disclaimer